تفاوت طرح صنعتی و اختراع
بین اختراع و طرح صنعتی تفاوت هایی وجود دارد که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم لطفا مطالعه نمایید.
حق مالکیت فکری در حقیقت حق مالکیت معنوی فرد است که مواردی از قبیل حقوق مرتبط با خلق و خلاقیتهای فکری انسان در شالودههای متنوعی از بدیعات ادبی، هنری، علمی، صنعتی، فناوری و سایر زمینههای مورد استفاده در تولید و کسب و کار را شامل میگردد و همچنین حقوق قانونی و دلبستگیهای مالکانه را به گونهای شامل میشود که نشأت گرفته از فعالیتهای فکری و ذهنی در زمینههای متفاوت مانند هنری، ادبی، علمی و صنعتی و ... باشد.
چنین حقوقی سبب ارتقا و رواج خلاقیت استفاده شده برای صاحب اثر میشود. حقوق مالکیت معنوی به دو دستهی مالکیت صنعتی و حقوق نسخه برداری تقسیم میگردد که توضیح و تفسیر آنها به شرح ذیل میباشند:
به حقوق مرتبط با اختراعات و ابداعات در حوزههای صنعتی و برندهای تجاری، همچنین خواص جغرافیایی، مالکیت صنعتی میگویند که افزون بر حق اختراع، حق مبدأ و مقصد جغرافیایی را نیز که بستر خواص متنوع مناطق جغرافیایی و آب و هوایی است، شامل میگردد، همچنین امکان مورد تأیید قرار گرفتن طرح، ثبت آن و پشتیبانی از آن را فراهم مینماید.
فعالیتهایی همانند خلق آثار ادبی و هنری نظیر نظم، نثر، تئاتر، نمایشنامه، نقوش، صنایع هنری مستظرفه، موسیقی، عکس، مجسمه، فیلم، نوار و لوح فشردهی صوتی و تصویری در قالب حق نسخه برداری جای گرفته که ماده 2 کنوانسیون مؤسس سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) به علاوهی بخش بندی تمامی موارد ذکر شده، مالکیت فکری را مشمول موردهای زیر میداند:
در صورتی که هنوز اقدام به ثبت ایده خود نکرده اید می توانید با مجتمع ثبتی و حقوقی ایلیا تماس حاصل نمایید
موارد ذکرشدهی بالا در قالب مالکیت معنوی با عناوینی مانند «مالکیت صنعتی» و «حق نسخه برداری یا کپی رایت» گنجانده میشوند؛ بدین ترتیب حق مالکیت معنوی را به دو بخش مالکیت معنوی و حق نسخه برداری تجزیه میگردند.
مواردی همچون کشف علمی، طراحی صنعتی و اختراعات نیز مالکیت صنعتی محسوب شده و همچنین مواردی مانند امور هنری، ادبی، اجراهای هنرمندان و نشانههای تجاری نیز متعلق به حق نسخه برداری است.
در صورتی میتوان ایدهای را ثبت کرد که به مرحلهی اجرا درآمده باشد و به عبارتی قابلیت ثبت تحت عنوان اختراع را نیز داشته باشد. جهت ثبت آن میتوان به پایگاه اینترنتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه نموده و در سامانهی ثبت اختراع، تقاضای ثبت اختراع خود را اعلام نمود.
نتیجه دقیقی پیدا نشد . جهت نمایش پیشنهادات اینجا کلیک کنید
مجتمع ایلیا با دارا بودن دپارتمان های مجزا و با برخورداری از مشاوران برتر ثبتی و حقوقی درراستای ارائه ی خدمات با اقل هزینه ها و در کوتاه ترین زمان ممکن تلاش می نماید
بین اختراع و طرح صنعتی تفاوت هایی وجود دارد که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم لطفا مطالعه نمایید.
چنانچه اختراع به ثبت برسد مالک اختراع می تواند از حق انحصاری ساخت، صادرات واردات، عرضه برای فروش، فروش و استفاده از فرآورده استفاده نماید
به پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور مراجعه کنید تا از اختراعات ثبت شده استعلام بگیرید.
شرط استفاده از حقوق مرتبط با مالکیت منوط به ثبت آن در نهاد مسئول انجام ثبت است و درصورت عدم ارائه اظهارنامه اختراع به مرجع ثبت ، حقوقی بوجود نمی آید.
در ذهن محققین و کار آفرینان مسئله ای بسیار مهم است که چگونه می توان ایده خود را تجاری سازی و ثبت نمایند در این مقاله به توضیحاتی بیشتر اشاره شده است لطفا مطالعه نمایید .
اختراعی قابل ثبت می باشد که حاوی ابتکار جدید و دارای کاربرد صنعتی باشد به منظور پیشگیری از رد اختراع پیشنهادی قبل از ثبت بایستی از اختراع مورد نظر استعلام گرفت.
ایده و ابداع نو عبارت است از: آن چیزی که در تکنیک یا صنعت گذشته عرضه نشده و نبوده است و برای مالک دارای تبحر معمولی در تکنیک عنوان شده، شناخته شده و روشن نباشد.
پس از اینکه جرقه های اولیه ایده ساخت محصولی جدید در ذهن مخترع زده شد باید در نخستین گام به جستجوی اختراع یا جستجوی بین المللی پتنت بپردازد
در این مقاله به مراحل ثبت اختراع پرداخته شده است برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله را بخوانید.
بایستی برتری و ممتاز بودن اختراع در مقایسه با دانش و فناوری و اختراعات موجود، به صورت آشکار و هویدا نشان داده شود و با قید نمودن اولویت ها و تفضل ها با کلیه ی جزئیات به آن اشاره گردد.
پاسخ دادن به :
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد